Winkelwagen

Info voor beginners


Informatie voor startende e-roker:

Als u net begint met e-roken is het soms moeilijk een keuze te maken uit het grote aanbod daarom hier het antwoord op de veel gestelde vraag. 

Wat heeft een starter nodig?

Ons advies is om te beginnen met een dubbel set. Hierdoor hebt u een reserve batterij en ook een reserve clearomizer, de benodigde usb kabel en stekker om u batterijen op te laden en meteen een flesje liquid naar keuze. Het wordt geleverd in een handig etui.

Een flesje liquid (10ml) is omgerekend ongeveer 6 pakjes sigaretten en als u een sterke roker bent adviseren wij om nog extra liquid te bestellen zodat u niet naar 3 dagen zonder zit, u bespaart zo op de verzendkosten van een tweede bestelling.

Wij adviseren om een clearomizer te kiezen met verwisselbare heatcoils omdat deze slijten en/of kunnen doorbranden daarom is het handig om meteen 1-2 heatcoils voor de clearomizers mee te bestellen, leest u hiervoor a.u.b. hieronder de uitleg over de verschillende clearomizers.

Wat ook nog handig is (maar het moet niet) is een lanyard zodat u de e-sigaret kunt omhangen en deze dus altijd om handen heeft, wat bijzonder handig is als u auto rijd.

Wij hebben deze sets met batterijen in verschillende sterktes, hoe sterke de batterij hoe meer damp. Onafhankelijk daarvan kunt u kiezen uit verschillende kleuren en/of designs. Hierover geven wij geen advies omdat smaken verschillen J

Hier de links om rechtstreeks tot de sets te komen:
dubbel set 900mah

dubbel set 1100mah

heatcoil iclear16

lanyard


Als u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen: info@gsmoker.nl of bellen 0683716679

Uitleg over de verschillende clearomizer die u kunt kiezen:

De CE4+V2 is een clearomizer die geschikt is voor alle ego batterijen en batterijen met een 510 schroefdraad. Hij heeft een inhoud van 1,6ml (iets wat duidelijk aan het scala is af te lezen).
Als u de CE4+V2 de eerste keer in gebruik neemt, draait u het mondstuk er vanaf en laat u bij het vullen de liquid langzaam aan de buitenrand er in lopen (hiervoor houdt u de clearomizer een beetje schuin). 

LET OP: De liquid mag NIET in het middelste gaatje komen!  

Indien er wel liquid in het middelste gaatje komt draait u eerst het mondstuk er weer op, dan een stukje papier onder de clearomizer houden en vanuit het mondstuk krachtig doorblazen (de liquid komt er dan aan de onderkant uit en het meerdere malen herhalen van dit proces wordt door ons aangeraden). 

Tot slot dept u de onderkant goed droog, schroeft u hem weer op de batterij en laat u de clearomizer ongeveer 5 minuten liggen zodat de draadjes de vloeistof goed kunnen opnemen (hierdoor verkleint u de kans op doorbranden en dit hoeft alleen maar bij de eerste keer vullen gedaan te worden).

Om de draadjes die u in de clearomizer ziet is bovenin een ijzerdraad gewikkeld, deze gaat gloeien als u het knopje van de batterij indrukt. Op deze manier wordt de liquid verhit en ontstaat de damp. 
Dit is ook het gedeelte wat slijt en waardoor het op een gegeven moment nodig is om een nieuwe CE4+V2 te kopen.

LET OP: Druk het knopje van de batterij NIET in als u niet dampt/trekt, anders branden de draadjes door en functioneert de clearomizer niet meer. Wij vergoeden/vervangen geen clearomizer indien u dit toch doet.

Alle clearomizer zijn gebruiksvoorwerpen die bij gebruik slijten. bij sommige clearomizers bestaat de mogelijkheid om de heatcoil te verwisselen. 
Kijkt u voor deze clearomizers onder b.v iclear16, iclear30, maxi, vivi nova...

Maxi clearomizer, iclear16 (model ce5+), iclear30 en vivi nova:

Het in gebruik nemen van deze clearomizers geschied op dezelfde wijze als bij de CE4+V2.
Het verschil zit hem in de verwisselbare heatcoil. U kunt deze clearomizers uit elkaar halen om schoon te maken of de heatcoil te vervangen als deze versleten of te wel verbrand is.
Zie foto:


Beginnen met dampen:

Na ontvangst moet de batterij eerst worden opgeladen. Dit kunt u doen met de USB lader aan de pc of met de USB en wandlader in een stopcontact. 
Als de batterij wordt opgeladen gaat er een rood lampje op de usb oplader branden. Zodra het lampje groen is, is de batterij klaar voor gebruik.
Op de batterij zit een knopje, eventueel het knopje 5x snel indrukken om de beveiliging op te heffen (bij sommigen batterijen moet u vaker dan 5 keer indrukken). Als u de e-sigaret niet gebruikt of transporteert is het verstandig om het knopje 5x (of meer) snel in te drukken, dan is de batterij uit en gaat ze langer mee.
Op de batterij zit een drukknopje waarmee het verwarming proces van de liquid in werking wordt gezet. Het knopje wordt blauw als u het indrukt. Alleen als u dit knopje indrukt kunt u roken.
Gelijkmatig aan de e-sigaret trekken, niet zo hard als aan een gewone sigaret anders kan het gebeuren dat er een beetje vloeistof in u mond komt. Als dit gebeurt de mond met water uitspoelen.
Na ongeveer 10 trekjes aan de e-sigaret even stoppen, dat is ongeveer net zo vaak als u aan een gewone sigaret trekt.
Door het verwarmen van de liquid wordt deze dunner en ontstaat de damp.
Als de batterij opraakt begint dit knopje te flikkeren en moet hij weer opgeladen worden. Voor het opladen dient u de bovenkant (tot binnen in) van de batterij goed droog te maken om kortsluiting te voorkomen.

Als er nog vragen zijn hoor ik het graag en zal dan dit verhaal verder uitbreiden.